keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Veeti


Kolme päivää uutta arkea takana. Hyvin on mennyt. Aamulla ollaan päästy hyvin liikkeelle ja Veeti jää mielellään hoitoon. Iltapäivällä jälleennäkemisen riemu on valtava. Melko väsynyt pieni mies on iltaisin, mutta silti nukahtaminen illalla on vaikeaa. Kai pienessä mielessä pyörii päivän tapahtumat.

Tänään illalla rakennettiin junarataa ja kaikki meni "pikkäle". Veeti on oppinut pienen ajan sisällä paljon uusia sanoja. Pikkäle (pitkälle) menee juna, auto, hyppy, juoksu, loikka ym. Lähes kaikki siis. Tänään on hoiettu myös "päivää, päivää". Ihan hassua kuinka sanat vaan loksahtelee paikalleen, kun mitkään on ollut käytössä vain äiti, pallo ja maali.


Kun tulee puhe kylpyyn menosta alkaa huuto:"- Vaahtoo, vaahtoo. Mä pestä. Vaahtoo." Veeti on varsinainen vesipeto. Aamuisinkin pitäis päästä kylpyyn. Nyt se ei enää onnistu joka päivä, mutta ennen saattoi poika kylpeä kaksi-kolme kertaa päivässä. Jos sää oli tylsä tai muuten kiukutti, niin kylpy pelasti. Myös uimahalli kuuluu Veetin lempparipaikkoihin. Veetillä on uima-asu, jossa on kiinteät puhallettavat kellukkeet. Sen avulla se ui itse ja nauttii menosta.
Kylvyssäkin tuli taas uusi sana käyttöön, kun poika hoki: "- Veetin pippeli, Veetin pippeli."

Onpa kirjoitettu kieli ihan erikuuloista kuin puhuttu.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hei, ollaan niin tyhmiä sun isäs kanssa, että kesti vähän aikaa, ennekuin ymmärrettiin miten tämä toimii. Mutta hiton hyvältä näyttää koko homma. Toivottavasti tämä kommentti näkyy, on meinaan jo neljäs mitä tässä kirjoitellaan.
t: Tiina ja Iskä

Tiina kirjoitti...

Hei, ollaan sun isäs kanssa niin tyhmiä, ettei tiedetä, miten tämä juttu toimii, mutta hiton hyvältä näyttää. Yritetään nyt kuitenkin, jos tämä teksti tulee kommentiksi.
t:Tiina ja iskä